ایران مراسم نیوز بررسی میکند؛ گزارش اختصاصی از نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان
دوشنبه 15 مهر 1398 - 11:11:28

ایران مراسم نیوز بررسی میکند؛ گزارش اختصاصی از نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان / در تجارت جهانی اصل بر پایه منفعت است؛ حضور بیش از یکصد و پنجاه شرکت و هیئت خارجی در نمایشگاه ساختمان حاکی است که اصل بر منفعت است و نه تحریم.

عنوان رویداد
نمایشگاه صنعت ساختمان تهران (Iran Confair)

تاریخ برگزاری

06 الی 09 مرداد 1398

محل برگزاری
نمایشگاه بین المللی

اهداف
نمایشگاه صنعت ساختمان تهران (Iran Confair) بزرگترین نمایشگاه صنعت ساختمان و ساختمان سازی ایران بوده و همچنین یکی از معروفترین نمایشگاه های خاور میانه است. آخرین دوره این نمایشگاه بیش از ٦٠٠٠٠ بازدیدکننده را به خود جلب کرد تا از محصولات و خدمات به نمایش درآمده توسط ١٠١٥ شرکت داخلی و ١٩٩ شرکت خارجی در فضایی به مساحت خالص بیش از ٥٣٠٠٠ متر مربع دیدن کنند. غرفه داران از کشورهای ترکیه، چین، روسیه، ایتالیا، یونان، قبرس، فرانسه، بلژیک، ژاپن، آلمان، اسپانیا، کره جنوبی، امارات متحده عربی، سوئیس، فنلاند، استرالیا، سوئد، مالزی، انگلستان، آمریکا، پرتغال، نروژ، لهستان، ویتنام و هلند در این نمایشگاه شرکت کرده بودند. نمایش توانمندی های و نواوری های این صنعت در کشور و ایجاد بازار رقابتی و جلب سهم صادراتی از بازار های خارجی مهم ترین اهداف این رویداد به شمار میرود.

برگزارکننده
اتاق تعاون ایران

مجری برگزاری
اتاق تعاون ایران

سطح ملی
الف

سطح بین المللی
ب

نقاط قوت
در بحث انتخاب موضوع باید گفت این رویداد یکی از داغ ترین مباحث علمی، اقتصادی و اجتماعی را تحت پوشش قرار داده است و از این نظر دست بالا را دارد علاوه بر ان تعامل با شرکت ها و فعالان خارجی در این رویداد نسبتا قابل توجه بوده است که میتوان گفت حاشیه و شعاع تمرکز بازار خود را از local یا محلی به regional یا  بازار منطقه  ای تا حدودی ارتقا سطح داده است. علاوه بر این به علت حضور اتاق تعاون به عنوان برگزار کننده توانسته حداقل نامی از حضور و مشارکت بالقوه ی شهرستانی ها را به همراه داشته باشد که مسلما یکی از پارامتر هایی است که میتوان به عنوان نقاط مقوت از ان یاد کرد به نوعی که وسعت نمایشگاه را یاد اور میکند.

نقاط ضعف
از مهم ترین نقاط ضعف این نمایشگاه عملکرد ضعیف در بخش ورکشاپ ها رویداد های حاشیه ایست . به بیان دیگر این رویداد تاکنون نتوانسته به عملکردی ثابت و موثر در زمینه گفتمان تخصصی دست یابد و از طرفی از استارتاپ ها نیز ردپای کاملی مشخص نیست.

وضعیت صنعت در ایران
صنعت ساختمان در ایران به‌واسطه ارتباط پسین و پیشین با بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک کشور، همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده و دوره‌های رونق و رکود آن مستقیماً به رونق و رکود بخش زیادی از صنایع کشور انجامیده است. کارشناسان معتقدند بین 200 تا 300 صنعت و رسته شغلی به صنعت ساختمان وابسته‌اند که با افزایش ساخت‌وساز به حرکت درمی‌آیند و با کاهش آن وارد دوره رکود و کسادی بازار می‌شوند؛ ازاین‌رو رشد تولید در این صنعت می‌تواند بسیاری از بخش‌های کسب‌وکارهای تولیدی و خدماتی کوچک و متوسط که عمدتاً وابسته به بخش خصوصی و بدنه جامعه هستند را به حرکت درآورد.
در سال 97 و در شرایطی که بازار مسکن پس از 5 سال رکود سنگین، وارد دوره رونق نسبی شده بود انتظار می‌رفت صنعت ساختمان نیز از خمودگی 5 ساله خارج شود و فعالیت‌های عمرانی در حوزه ساخت‌وساز مسکونی و غیرمسکونی افزایش یابد اما باوجوداینکه به‌واسطه رشد چشمگیر قیمت مسکن، به نظر می‌رسید مشوق‌های لازم برای ورود سرمایه‌گذاران به بخش ساختمان مهیا شده است بازهم این صنعت با تحرک چندانی مواجه نشد.
در این شرایط، رشد منفی بخش ساختمان که از سال 91 آغاز شده بود تا اواخر سال 95 ادامه پیدا کرد و در سال 96 نیز فقط 1.2 درصد مثبت شد. این رشد منفی 5 ساله، عملاً عقب‌ماندگی شدید صنعت ساختمان به‌خصوص در حوزه مسکونی را رقم زد که آثار آن همچنان در بازار مسکن قابل‌مشاهده است. البته باوجوداین عقب‌ماندگی‌ها و جهش قیمت مسکن در 2 سال اخیر، بازهم انتظاری برای رشد غیرمتعارف ساخت‌وساز در ایران وجود ندارد و برآورد می‌شود رشد این بخش همچنان در سال‌های 97 و 98 منفی باشد.
پیش‌ازاین مرکز پژوهش‌های مجلس دو سناریو را برای رشد بخش ساختمان در سال 97 در نظر گرفت که در سناریوی اول با تحقق بودجه 46 هزار میلیارد تومانی دولت در بخش عمرانی، رشد بخش ساختمان به منفی 8.1 درصد می‌رسد و در سناریوی دوم با فرض تحقق 38 هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی، رشد بخش ساختمان به منفی 11.5 درصد خواهد رسید. این در حالی است که در سال 98 مخارج عمرانی دولت به‌واسطه کسری بودجه کاهش چشمگیری داشت.
صنعت ساختمان در ایران دو بخش کلی مسکن و ساخت‌وساز را شامل می‌شود. در حوزه مسکن بر اساس آمار در فروردین‌ماه 98 تعداد معاملات بازار مسکن تهران به 2500 واحد رسیده که نسبت به ماه‌های مشابه در همه سال‌های اخیر افت قابل‌توجهی دارد که البته قابل پیش‌بینی بود؛ چراکه از میانه سال 96 تا انتهای سال 97، میانگین قیمت مسکن در کشور رشد بالای 100 درصدی را تجربه کرده و در شهر تهران، میانگین این رشد به حدود بیش از 130 درصد رسیده است.
به‌عبارت‌دیگر میانگین قیمت هر مترمربع زیربنای مسکونی در تهران از حدود 4.5 میلیون تومان در میانه سال 96 به بالای 11 میلیون تومان در انتهای سال 97 رسیده است درحالی‌که قدرت خرید طرف تقاضا در این بازار به دلیل رشد نرخ تورم به‌شدت تضعیف شده است.
در بخش دوم صنعت ساختمان، یعنی ساخت‌وسازهای عمرانی و غیرمسکونی نیز به دلیل اثرگذاری تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا بر درآمدهای نفتی دولت، انتظار رونق وجود ندارد چراکه در بودجه سال 98 حدود 62 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی وجود داشت که با مشکلات درآمدی دولت عملا تخصیص آنها رویایی بیش نیست و همین مسئله به توقف پروژه‌های عمرانی یا کند شدن آهنگ رشد آنها منجر شده و در نتیجه رشد صنعت ساختمان در سال 98 منفی است. در حقیقت کم‌وزیاد شدن درآمدهای نفتی کشور به‌واسطه تأثیری که بر تخصیص بودجه عمرانی دارند، اثرگذاری مستقیمی بر وضعیت صنعت ساختمان خواهند داشت و فعلاً به‌واسطه اینکه دورنمای مثبتی از رشد درآمدهای نفتی وجود ندارد، فعالیت در صنعت ساختمان نیز با محدودیت‌هایی مواجه خواهد بود.

وضعیت صنعت در جهان
صنعت ساختمان در جهان و مخصوصا کشورهای پیشرفته یکی از مهم ترین صنایع محسوب میشود چرا که ارتباط مستقیمی با مفاهیم اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و حتی امنیتی جامعه دارد به نوعی که معولا در کشورهای پیشرفته هر ساله پژوهش ها و سرمایه گذاری های زیادی برای گسترش و پیشبرد زیرساخت های علمی و عملی این صنعت انجام مگیرد در این میان کشور المان همچنان صاحب امتیاز بزرگترین و مهم ترین نمایشگاه صنعت ساختمان در جهان است که هر دوسال یک بار برگزار میشود و مرجع رسمی مطالعه و بررسی این صنعت در جهان شمرده میشود.

راهکار ونتیجه
نمایشگاه صنعت ساختمان همانطور که گفته شد ضعف ها و کمبود های شدیدی نسبت به جایگاه خود دارد که باید با جدیت و کار کارشناسی هر چه زودتر از مکانی تنها برای تعاملات تجاری و نمایش نه چندان پرشور دستاوردها، شخصیت و هویت واقعی خود را دریابد تا بتواند باری از شانه های صنعت ساختمان کشور بردارد ولازمه ی این موضوع چیزی نیست جز الگو برداری های صحیح از نمونه های موفقی همچون کشور المان و پوشاندن ناق ضعفی که پیش تر ذکر شد.


این گزارش در مرکز توانمندسازی و تسهیل گری رویدادهای کشور و با حمایت پایگاه خبری تحلیلی ایران مراسم نیوز تهیه شده است. استفاده از این گزارش با درج منبع خبر بلامانع است.




http://iranmarasemnews.ir/fa/News/13152/ایران-مراسم-نیوز-بررسی-میکند؛-گزارش-اختصاصی-از-نوزدهمین-نمایشگاه-بین-المللی-صنعت-ساختمان
بستن   چاپ