دبیر علمی سمینار کیف پول؛ از حرف تا عمل در ITE 2019 بیان کرد:
نظام کارمزد و نگرانی از کاهش درآمدها؛ عاملی برای مقاومت در برابر کیف پول/ ضرورت تبادل نظر فعالان پرداختی در رویداد ITE
سه شنبه 5 شهريور 1398 - 13:23:30
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، وحید محمودیان  فعال حوزه بانک و پرداخت، در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری رویداد ITE، افزود: مبحث کیف پول الکترونیک، از جمله موضوعات مطرح در فضای پرداخت کشور محسوب می‌شود که اقدامات کوچکی در مورد آن انجام شده است، اما بازیگران اصلی و بزرگ صنعت، چندان به آن ورود نکرده‌اند.

وی ادامه داد: این در حالی است که تقریبا همه فعالان حوزه پرداخت، موضوع کیف پول را از جمله نیازهای صنعت می‌دانند و بر نیاز فضای کسب و کار کشور به آن، صحه می‌گذارند. 
 
دبیر علمی سمینار کیف پول؛ از حرف تا عمل، گفت: در این سمینار، کیف پول الکترونیک و تکنولوژی‌های مرتبط با آن، از جنبه‌های مختلف و با حضور نمایندگانی از بازیگران مهم صنعت، بررسی می‌شود و به چالش‌ها و فرصت‌هایی که در این حوزه وجود دارد، پرداخته خواهد شد. 

محمودیان، راهکارهای احتمالی برای گسترش این ابزار را محور دیگری از این رویداد اعلام کرد و افزود: تلاش می‌‌شود سمینار کیف پول؛ از حرف تا عمل، به گونه‌ای برگزار شود که خروجی مناسبی برای صنعت بانکداری و پرداخت کشور داشته باشد.

نگرانی شرکت‌ها از کاهش درآمدها

این کارشناس ارشد پرداخت، با اشاره به وجود چالش‌های فنی، حاکمیتی، سیاسی و کسب و کاری در مسیر گسترش ابزار کیف پول در ایران، گفت: بر اساس برخی آمارها، حدود 80 درصد از تراکنش‌های شبکه پرداخت کشور، در زمره پرداخت خرد قرار می‌گیرد؛ تعریف این مفهوم می‌تواند یکی از چالش‌های گسترش کیف پول باشد.

وی ادامه داد: این ابزار، در کل برای پوشش تراکنش‌های خرد کاربرد دارد و نتیجه گسترش آن هم این است که بخش بزرگی از تراکنش‌های شبکه پرداخت از این شبکه خارج می‌شود یا شکل آن تغییر می‌کند. چنین شرایطی در کنار مزیت‌های قابل توجه، تبعاتی نیز دارد.

محمودیان، افزود: گسترش کیف پول الکترونیک، صرفه‌جویی‌های بسیار بزرگی را در هزینه‌های تحمیل شده به بانک‌ها رقم می‌زند، اما در این شبکه مبالغ کلانی تحت عنوان کارمزد جابه‌جا شده و کسب و کارها از این امر منتفع می‌شوند. در نتیجه حذف تعداد زیادی از تراکنش‌ها، درآمد شرکت‌های فعال در این حوزه را کاهش می‌دهد.

دبیر علمی سمینار کیف پول؛ از حرف تا عمل، گفت: این امر، خواسته یا ناخواسته مقاومت‌هایی را در مسیر گسترش چنین ابزاری ایجاد می‌کند؛ چرا که ممکن است نگران‌هایی در اذهان برخی افراد در مورد آن ایجاد شود. باید به فعالان صنعت پرداخت، اطمینان خاطر داد که با وجود کاهش مقطعی درآمدهای فعلی آنها، بازار جدیدی در این صنعت شکل می‌گیرد و شرکت‌ها می‌توانند با حضور در این فضا، درآمدهای از دست رفته خود را جبران کنند. همچنین تغییر به تاخیر افتاده نظام کارمزد نیز لزوم بهره‌گیری از کیف پول را تشدید می‌کند.

به گفته وی در سمینار کیف پول؛ از حرف تا عمل، تلاش می‌شود با حضور صاحب‌نظرانی از حوزه‌های مختلف چالش‌ها و نگرانی های  احتمالی بررسی و راهکارهایی نیز برای آنها طرح شود. 

نگرانی‌های امنیتی و ضرورت شکل‌گیری مجوز پرداخت‌بانی  

محمودیان، با اشاره به اینکه بانک مرکزی در صدد است به مفهومی با عنوان «پرداخت‌بانی» برای کنترل و نظارت بر فعالیت کیف پول‌ها شکل‌ دهد، گفت: بدون‌ شک، شکل‌گیری چنین مجوزی ضروری است؛ بخش بزرگی از تراکنش‌هایی که اکنون در شبکه پرداخت انجام می‌شود، می‌تواند در قالب کیف پول الکترونیک قرار گیرد و باید سیستم نظارتی و کنترلی لازم در مورد آن وجود داشته باشد.

وی افزود: همانگونه که شرکت شاپرک بر عملکرد PSPها نظارت می‌کند، اگر درصد بالایی از تراکنش‌ها به محیط دیگری منتقل شود، باید امکان کنترل آن وجود داشته باشد؛ اگر خطرات موجود در بستر کیف پول بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.
 
دبیر علمی سمینار کیف پول؛ از حرف تا عمل، ادامه داد: رویه خوبی در سال‌های اخیر در مواجهه با مفاهیم جدید در بانک مرکزی شکل گرفته است؛ به این صورت که نهاد رگولاتور چارچوب‌هایی را به صورت غیرمصوب، برای آنها اعلام و از فعالان آن حوزه نظرسنجی می‌کند.

محمودیان، اضافه کرد: همین روند در مورد پرداخت‌یاران طی شد و اکنون در مورد پرداخت‌بانی نیز وجود دارد؛ به گونه‌ای که نسخه اولیه آن برای نظرخواهی از فعالان این حوزه، صادر شده است.

 این فعال حوزه بانک و پرداخت، گفت: بازار پرداخت کشور منتظر قوانین و مقررات نمی‌ماند؛ در سال‌های اخیر تعدادی کیف پول کوچک شکل گرفته‌اند که به صورت محدود فعالیت می‌کنند، اما حضور آنها، تنها در برخی بازارها محسوس است و به عنوان کیف پول عمومی  مطرح نیستند. 

وی افزود: اگر استقبال از این ابزار گسترش یابد و کیف پول‌ها نقش جدی‌تری در جامعه کسب و کاری کشور پیدا کنند، بانک مرکزی نیز متقاعد می‌شود که باید به تصمیم‌گیری خود در این حوزه سرعت بخشد. همانگونه که در مورد پرداخت‌یاری نیز بعد از چند سال فعالیت برخی گروه‌ها در این حوزه، در نهایت موضوع جدی‌تر و مستند آن تصویب و ابلاغ شد.

ضرورت طرح موضوع کیف در رویداد ITE

دبیر علمی سمینار کیف پول؛ از حرف تا عمل، با اشاره به تبدیل نمایشگاه تراکنش ایران به فضایی برای گردهمایی و تبادل نظر فعالان صنعت بانکداری و پرداخت، گفت: در شرایطی که درصد بسیار زیادی از تراکنش‌های شبکه پرداخت، از نوع خرد هستند و کیف پول نیز ابزار  انجام همین نوع تراکنش است، رویدادی مانند ITE نمی‌تواند به این موضوع بی‌تفاوت باشد.
 
محمودیان، برگزاری چنین سمیناری را در حاشیه نمایشگاه تراکنش ایران، ضروری دانست و افزود: موضوع مهمی مانند کیف پول الکترونیک باید با حضور فعالان صنعت بانکداری و پرداخت، بررسی و در مورد آن تبادل نظر شود.
 
به گفته وی، فعالان حوزه کیف پول هم می‌توانند در نمایشگاه شرکت کنند تا نقاط ضعف و قوت محصول آنها بررسی شود؛ چرا که این امر به پیشرفت آنها کمک می‌کند.

به گزارش ستاد خبری رویداد ITE، نمایشگاه تراکنش ایران، روز چهارشنه 29 آبان ماه، ساعت 10، میزبان فعالان اکوسیستم پرداخت، استارتاپ‌ها و علاقه‌مندان این حوزه در سمینار «کیف پول؛ از حرف تا عمل»، خواهد بود. رویداد ITE 2019، به همت مرکز فابا، 28 تا 30 آبان سال جاری در محل نمایشگاه گفت‌وگوی شهرداری تهران، برگزار می‌شود. 














http://iranmarasemnews.ir/fa/News/11682/نظام-کارمزد-و-نگرانی-از-کاهش-درآمدها؛-عاملی-برای-مقاومت-در-برابر-کیف-پول-ضرورت-تبادل-نظر-فعالان-پرد
بستن   چاپ