در مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره ملی فولاد ایران مطرح شد
تامین نیاز فولادسازان به سنگ آهن استراتژی جدی وزارت صمت
دوشنبه 17 دي 1397 - 13:18:01

ایران مراسم نیوز: در نخستین جشنواره ملی فولاد ایران صبح امروز با حضور تولیدکنندگان، تامین کنندگان، بازرگانان و متخصصان زنجیره آهن و فولاد ایران در برج میلاد تهران برگزار شد، رئیس هیات عامل ایمیدرو حضور با اشاره به اینکه تامین نیاز فولادسازان به سنگ آهن استراتژی جدی وزارت صمت است گفت: توسعه اکتشاف استراتژی اصلی ایمیدرو است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، در این مراسم خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو  با اشاره به اینکه جنگ تجاری فولاد بین آمریکا و‌ چین بر سر فولاد بود گفت: این نشان از اهمیت این کالا است، ظرفیت فولاد ایران از بدو شروع تا به امروز به حدود 35میلیون تن رسیده است و اکنون توان ساخت و طراحی کارخانه فولاد را داریم.

غریب پور ادامه داد: صادرات فولاد در 8 ماهه سال جاری بیش از 3میلیارد دلار بوده است، امسال در حوزه فولاد یک میلیارد دلار طرح به بهره‌برداری رسیده است ‌و سال آینده 1.5میلیارد دلار طرح راه اندازی خواهد شد. در شرایط تحریم و بازار باعث شده تا از ظرفیت فولاد بطور کاملا استفاده نشود.

وی با بیان اینکه تامین نیاز فولادسازان به سنگ آهن استراتژی جدی وزارت صمت است، افزود: توسعه اکتشاف استراتژی اصلی ایمیدرو است و سرمایه گذاری در پهنه‌ها با مشارکت بخش خصوصی پیگیری می‌شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو  همکاری با تشکل‌ها را جزء سیاست ایمیدرو دانست و افزود: باید با همکاری یکدیگر گره‌های کور را باز کنیم شاید امروز اگر تحریم‌ها نبود جشنواره ملی فولاد ایران هم بر گزار نمی‌شد.

تلاش برای تشکیل کنسرسیوم های بزرگ

غریب پور ادامه داد: به دنبال تشکیل کنسرسیوم‌های بزرگ با هدف توسعه معادن ‌و صنایع فلزی و غیرفلزی در کشور با همکاری بخش خصوصی هستیم و ایمیدرو برنامه دارد مجری توسعه معدن و صنایع معدنی در کشور باشد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو  در خصوص سیاست‌های دیگر ایمیدرو گفت: برای توسعه زیر ساخت‌ها بخصوص حمل و‌نقل برنامه‌های جدی داریم، در شرایط تحریم ایمیدرو باید سازوکاری جدی برای تامین ارز و مواد اولیه داشته باشد که در دستور کار قرار گرفته است و در این بین باید به مسائل زیست محیطی، توسعه پایدار و مسئولیت‌های اجتماعی توجه کرد.

غریب پور از انعقاد قرارداد با دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: ایمیدرو با بخش تحقیقات دانشگاه‌ها همکاری می‌کند و در این راستا از ایده‌ها حمایت خواهد کرد.

ایران در لیست 10 تولیدکننده برتر فولاد جهان

در ادامه این مراسم جعفر سرقینی معادن معدنی وزارت صمت گفت: با تلاش فولادگران و سرمایه گذاران، ایران جز 10تولید کننده برتر فولاد جهان تبدیل شده است، این در حالی است که سال 92 رتبه ایران 15 بود.

وی پی ریزی اصلی توسعه فولاد را مربوط به دولت مرحوم هاشمی دانست و گفت: در سال 92، زنجیره فولاد کشور 120 میلیون تن بوده اما اکنون به 205 میلیون تن رسیده است.

وی افزود: میزان ارزبری صادرات هر تن فولاد، با تاسیس واحدهای تولیدی جدید به حداقل خواهد رسید.

وی ادامه داد: ظرفیت فولاد ایران هم اکنون 34میلیون تن است با توجه به این امر تا سال 1404 به 55میلیون تن خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها و نوسانات ارز باعث شد بازار فولاد با تنش روبرو شود، افزود: در شرایطی اگر بازار فولاد را رها می‌کردیم به اهداف این صنعت نمی‌رسیدیم چرا که نباید با برخورداری از سنگ آهن و انرژی ارزان طبق قیمت جهانی بفروشیم.

سرقینی از صادرات فولاد بدون هیچ محدودیتی خبر داد و افزود: عرضه آهن اسفنجی ‌‌اسلب در بورس اختیاری است و برای سایر محصولات بزودی این اقدام انجام خواهد شد.

وی با ابراز امیدواری از افزایش صادرات فولاد گفت: صادرات فولاد در سال جاری با افت روبرو نشده است. در حال حاضر 10 درصد از لحاظ وزنی و 23 درصد از لحاظ ارزشی افزایش داشته‌ایم. فولاد سازان باید تلاش جدی برای صادرات داشته باشند.

برگشت ارز یک تکلیف قانونی است

وی با ابراز نگرانی از ارزبری صنعت فولاد گفت: هرتن فولاد 100دلار ارزبری دارد و این رقم باید کاهش یابد.

سرقینی با بیان اینکه برگشت ارز حاصل از صادرات یک تکلیف قانونی است، گفت: برگشت ارز یک تکلیف قانونی است، مقرر شد فولاد سازان بزرگ برای نحوه بازگشت ارز الگویی ارائه دهند تا طی یک دستور العملی به دولت پیشنهاد دهیم.

وی‌توسعه اکتشافات را بعنوان یک اصل عنوان کرد و افزود: برای جبران مواد اولیه تا سال 1404 بحث اکتشاف پیگیری خواهد شد، امیدواریم با کشف ذخیره جدید توسعه معادن ادامه یابد.                                    

افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور به 30 میلیون تن

 بهرام سبحانی، رئیس انجمن فولاد نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم  با اشاره به اینکه  از زمانی که کلنگ فولاد در سال 1346  به زمین زده شد تا به حال 50 سال از عمر این صنعت می‌گذرد گفت: امروز ظرفیت فولاد به 30میلیون تن رسیده و امسال تولید 25 میلیون تن را پشت سر خواهیدگذاشت.

وی با بیان اینکه توسعه معدن تا فولاد بخوبی شکل گرفته است، ادامه داد: به دلیل نیاز به فاینانس خارجی مجبور به واردات تجهیزات فولادی هستیم و این شرط خارجی‌ها است اما ایران توانایی ساخت کارخانه فولاد در داخل را دارد.

شکل گیری بومی سازی صنعت فولاد

سبحانی  با بیان اینکه بومی سازی صنعت فولاد در حال شکل گیری است، تصریح کرد: اکنون برخی از قطعات وارداتی به دلیل تحریم‌ها در داخل ساخته می‌شود و فولاد مبارکه و خراسان در این خصوص پیشگام هستند. نسوز و کاتالیست در داخل تولید می‌شود و در این حوزه به خودکفایی رسیده‌ایم. باید تلاش کنیم صفر تا صد یک کارخانه فولاد در داخل ساخته و‌ تو‌لید شود و‌ برخی تجهیزات را فقط اگر مجبور شدیم وارد کنیم.اکنون در شرایطی هستیم که نباید با پول نفت کارخانه فولاد وارد کنیم .

فولاد، صنعت پیشران در کشور

رییس کمیسیون حمایت از تولید ملى مجلس شوراى اسلامى نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ایران با یک درصد جمعیت جهان در تولید فولاد سهمى ١.٦ درصدى دارد گفت: امروز فولاد یک صنعت پیشران در کشور است.

حمیدرضا فولادگر  گفت: ایران با یک درصد جمعیت جهان در تولید فولاد سهمى ١.٦ درصدى دارد. این موضوع حاکى از رشد است اما با توجه به مزیت هاى موجود همچنان تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

وی افزود: شرکت هایى که در زمینه تکمیل زنجیره فعالیت داشتند امروز موفق تر هستند زیرا اصل ارزش افزوده در تکمیل زنجیره است.

ایجاد شبکه بین شرکت های فولادی

محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران نیز در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: این جشنواره خلق ارزش انجام داده است و می توانیم همفکری صنعت فولاد کشور را توسعه دهیم.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: نخستین کار در این زمینه شبکه سازی است‌ و کنار هم قرار گرفتن شرکت‌های فولادی کار بزرگی است که در این جشنواره انجام شده است.
 رییس دانشگاه تهران تاکید کرد: باید دید که آیا یکبار تحریم برای ما کافی بوده و ما از آن یادبگیریم که کشور را چگونه بسازیم؛ کشورهایی که اقتصاد قوی دارند قدرت چانه زنی بیشتری در جهان دارند. ما نیز در ایران باید به سمت تولید فولادهای کیفی با ارزش افزوده بالاتر برویم که منجر به ایجاد ثروت برای فولادسازان و کشور می‌شود.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: ما با ایمیدرو موسسه مشترکی داریم و به زودی نتایج خوبی از آن حاصل می‌شود همچنین امروز بین انجمن فولاد و دانشگاه صنعتی اصفهان به امضا می رسد که اتفاق مهمی است.


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/393/تامین-نیاز-فولادسازان-به-سنگ-آهن-استراتژی-جدی-وزارت-صمت
بستن   چاپ