برگزاری کارگاه آموزشی بین المللی جستجو و نجات شهری یوسار در ایران
سه شنبه 27 آذر 1397 - 09:28:06
نخستین کارگاه آموزش تخصصی جستجو و نجات شهری یوسار با تدریس برجسته ترین چهره های آموزش جستجو و نجات شهری از کشور اتریش با همکاری مشترک دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد (UNOCHA)، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان امداد و نجات و سازمان ZRK کشور اتریش صبح روز شنبه 24 آذر ماه در تهران آغاز شد.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (UNOCHA) در این پروژه مشترک با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران، روز شنبه میزبان هفتاد مقام دولتی و نمایندگان چند سازمان بین‌المللی از جمله برنامه جهانی غذا، سازمان اکو، سفارت اتریش و ... بود.

گفتنی است؛ این کارگاه آموزشی تخصصی به مدت چهار روز با تدریس چهره های برتر جستجو و نجات کشور اتریش آقایان نوربرت فرستنهوفر، مدیر مرکز ZRK، الویس هرشموگل، معاونت مرکز تخصصی دیپلماسی ریسک و بلایای ZRK و مارکوس بوک، متخصص تیم جستجو و نجات شهری (یوسار) برگزار می شود.

شایان ذکر است این رویداد از تاریخ 24 تا 27 آذرماه با هدف معرفی سیستم بین المللی مدیریت بلایا با تأکید بر رویکردهای اینساراگ در مدیریت بحران و یاری رسانی حرفه ای برگزار می شود. هدف اصلی از برگزاری این برنامه، آموزش استانداردهای یوسار و اینساراگ برای پاسخگویی مناسب و یاری رسانی مؤثر در سطح ملی و بین المللی است. این دوره آموزشی اولین گام برای بهبود و ارتقای پتانسیل ملی و بین المللی یوسار در ایران است که توسط سازمان امداد و نجات ایران و جمعیت هلال احمر پشتیبانی می شود.

در این خصوص، آقای مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، در سخنرانی افتتاحیه این کارگاه بر اهمیت همکاری متقابل با سازمان های بین المللی به خصوص اوچا تأکید کرد و گفت: ما بر این باور هستیم که ادامه این همکاری متقابل و مؤثر می تواند راه را برای فعالیت های بین المللی سازمان امداد و نجات باز کند.

وی افزود: برگزاری این کارگاه آموزشی در ایران اتفاق بزرگی است و معتقدیم این آموزش های تخصصی باید به کلیه رده ها و تیم های کشوری انتقال داده شود. در این راستا، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر آمادگی خود برای پیوستن به خانواده بزرگ اینساراگ را اعلام می کند.
آقای امیرحسین برمکی، رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد

استفان شولتز، سفیر اتریش در ایران نیز از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه بود. وی با اظهار پیشینه طولانی روابط دیپلماتیک ایران و اتریش تصریح کرد: روابط ایران و اتریش به هفتصد سال قبل باز می گردد و بالغ بر 150 سال است که این دو کشور با یکدیگر روابط دیپلماتیک نزدیکی دارند. ما برای این روابط دو جانبه اهمیت بسیاری قائل هستیم و از برگزاری چنین رویدادهای تخصصی استقبال می کنیم. رویداد امروز بی شک منجر به انتقال تجربیات اتریش در زمینه جستجو و نجات خواهد شد و امیدوارم این کارگاه مقدمه همکاری های مشترک ادامه دار در این زمینه باشد.  

آقای احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز با اشاره به اهمیت افزایش سطح دانش تخصصی بین المللی جستجو و نجات در ایران اظهار داشت: در حال حاضر شهر تهران 3268 هکتار بافت فرسوده دارد که 15 درصد از جمعیت شهر تهران در این بافت زندگی می کنند. به همین دلیل باید توجه کرد که در صورت بروز بحران بیش از یک و نیم میلیون ساکن تهران در ساعت های نخستین پس از بروز بحران در معرض خطر قرار داند. همچنین از 3544 مدرسه در تهران نیز بیش از هزار مدرسه در مجاورت گسل های اصلی و فرعی قرار دارند که رسیدگی به این تعداد از مدارس نیازمند چند صد تیم نجات است. برگزاری دوره های بین المللی تخصصی در زمینه جستجو و نجات می تواند گامی مؤثر در آمادگی بیشتر ما در مقابله با بلایای طبیعی و بحران باشد.

آقای امیر برمکی، رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) با اشاره به اهمیت برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی سازمان ملل با همکاری دیگر ارگان ها گفت: مذاکرات لازم برای برگزاری این دوره آموزشی از چهار سال پیش تاکنون آغاز شده است و در نهایت اوچا  در کنار جمعیت هلال احمر ایران با حمایت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و وزارت امور خارجه توانست این پروژه را در ایران سازماندهی و برگزار کند.

وی با بیان تجارب گذشته در خصوص برگزاری این رویداد گفت: کارگاه آموزشی یوسار اینساراگ براساس تجربه بسیار موفق دوره آموزشی GARD پس از زلزله کرمانشاه در سال 2017 برنامه ریزی شده است. سازمان ملل متحد متعهد است که مسیر پیوستن ایران به اینساراگ و ایجاد دو تیم سنگین عملیات جستجو و نجات در تهران و استان دیگری را هموار کند.

وی افزود: حمایت سفارت اتریش در این پروژه اهمیت بسیاری داشته است؛ آنها علاوه بر اینکه بخشی از هزینه های مالی این دوره را تأمین کرده اند، عامل اصلی گردآوری اطلاعات فنی و تخصصی این دوره نیز بوده اند. پروژه کارگاه آموزشی یوسار پتانسیل تبدیل شدن به یک پروژه بلند مدت با حمایت کشور اتریش و اتحادیه اروپا را دارد. محتویات این دوره آموزشی نیز در پنج جلد به فارسی ترجمه شده و در دسترس شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی قرار گرفته است.

رئیس اوچا در ایران همچنین با اشاره به اهمیت حیاتی پاسخگویی کشورهای منطقه در زمان بحران خاطرنشان کرد: جامعه بین المللی برای پاسخ منطقه ای و حتی بین المللی در زمان بحران به ایران متکی است و این افزایش ظرفیت ایران در جستجو و نجات شهری منبع بسیار مناسبی برای دیگر کشورهای منطقه نیز محسوب می شود.

وی در پایان گفت: اوچا  تاکنون حضور ایران  را در سه مانور زلزله  شبیه سازی  اینساراگ در آسیا هماهنگ کرده است و تعدادی از متخصصان ایرانی را به دوره های تخصصی آموزش بین المللی مانند دوره های PREP و CMCOORD اعزام کرده است. دفتر هماهنگی های امور بشردوستانه سازمان ملل همچنین با سازمان اکو در حال مذاکره است تا بر اساس تجربه مرکز   مدیریت بحران سازمان آسه آن ، مرکزی مشابه برای  پاسخ منطقه ای در اکو ایجاد کند.


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/119/برگزاری-کارگاه-آموزشی-بین-المللی-جستجو-و-نجات-شهری-یوسار-در-ایران
بستن   چاپ