ایران مراسم نیوز: جشن و شادی از نیازهای هر جامعه ای است زیرا از خیلی بیماریها از جمله افسردگی، مشکلات روحی و حتی قلبی پیشگیری می کند. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و هزینه و دردهای آن نیز بسیار کمتر از درمان بیماری است.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، بیماریهای روحی و روانی در جامعه ما زیاد است چون تحولات نشاط آور و شاداب در جامعه ما اندک است. دکتر امیررضا چمنی یک متخصص اعصاب و روان می گوید: بر اساس آمار کشوری، حدود 25 درصد مردم نیاز به خدمات روانشناسی و روانپزشکی دارند که بر اساس نوع بیماری و آسیب فرد، متفاوت است.
اگر اندکی به وضعیت جامعه مان از نظر میزان جشن و شادی نگاهی بیاندازیم خواهیم دید که در اطرافمان کمتر به نشاط و شادی توجه می شود و مراسمهای حزن انگیز بیشتر مورد عنایت قرار می گیرد. برای نشاط وشادابی جامعه نیاز به ابزار و ایجاد زمینه های متعددی هستیم، این شرایط باید در همه امور از جمله اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مهیا شود. شرایط اجتماعی از نظر تحصیل و بهداشت و رفاه باید به نقطه قابل قبول برسد و اقتصاد جامعه نیز در همه حال مطلوب باشد تا همه بتوانند از یک زندگی کم دغدغه و راحت برخوردار شوند. نشاط و شادابی همچنین به میزان زیادی به تحولات فرهنگی آن جامعه وابسته است. باید برای هر قشری و در هر سنی رویدادهای فرهنگی برپا شود. یکی از مسایل فرهنگی که باید مورد توجه قرار گیرد برگزاری جشنواره ها است. شوربختانه خیلی از جشنواره های ما هر چند این عنوان را یدک می کشند اما در قامت یک رویداد شادی بخش و نشاط آور ظاهر نمی شوند.
جشنواره همانطور که از نامش پیداست باید فضای نشاط آور دستکم برای حاضران آن رویداد فراهم کند اما بندرت جشنواره های ما چنین توقعاتی را پاسخ می دهد. موفق نبودن خیلی از این جشنواره ها به رویکرد نهادهای رسمی و غیررسمی که از گذشته و حال باقی مانده برمی گردد که چندان روی خوش به این تحولات نشان نداده یا نمی دهد. همانطور که گفته شد بی اهمیت قایل شدن به این جشنواره ها و جشن ها، زیانهای زیاد مالی و معنوی به جامعه وارد می کند به عبارتی برگزارکردن و تقویت کردن این رویدادها هزینه خیلی کمتری از درمان عوارض برگزار نکردن این رویدادها دارد. برای مثال یکی از جشنواره های مهم کشور جشنواره فیلم فجر است، هر چند خیلی از مردم علاقه مند به دیدن فیلم و آنهم آثار این جشنواره هستند اما امکانات و سالن های این جشنواره در ایام برگزاری پاسخگوی این همه مخاطب نیست بنابر این افراد اندکی می توانند در این جشنواره شرکت کنند. جشنواره فیلم فجر هر چند به طور همزمان در برخی از مراکز استانها هم برگزار می شود اما از نظر تعداد مخاطبانی که از آن استفاده می کنند، در شرایط مناسبی قرار ندارد. خیلی از فیلمهای داخلی نیز نشاط آور و شادی بخش نیست نظیر همین آثار جشنواره فیلم فجر که بندرت فیلمهایی در ژانر کمدی و طنز در آن وجود دارد در حالی که این فیلم ها در ایام دهه فجر اکران می شود.
جشنواره های دیگر نیز در کشور برگزار می شود اما آنها نیز نمی توانند مخاطبان زیادی به دلیل همان نداشتن امکانات و بی کیفیتی جشنواره ها به خود جذب کنند.
جشنواره های محلی نیز نوع دیگری از این رویدادها است که هر چند برخی از همین جشنواره ها در همان محل برپایی با استقبال روبرو می شوند اما تعداد آنها اندک است. جشنواره ها رویدادهایی هستند که می توانند جامعه را شاد و با نشاط کنند نظیر آنچه در کشورهای پیشرفته و حتی برخی از کشورهای در حال توسعه از آثار این رویدادها بهره مند می شوند. باید در کنار افزایش تعداد جشنواره ها، به کیفیت برپایی این رویدادها نیز توجه شود تا جامعه زنده تر، پویاتر و با نشاط تر از گذشته داشته باشیم.